måndag 7 november 2011

Suomarjan, karpalon anti


Suokarpalot ovat syötäviä oikein happamia punaisia marjoja- jos nyt joku on suolla vaellellut . Niissä on paljon C-vitamiinia 15- 30 mg/ 100 g, mineraaleja, pektiiniä, orgaanisia happoja- todellakin!- - ennen kaikkea sitruunahappoa, benzoehappoa ja klorogeenihappoa. jonkin verran on myös sokeria. Karpaloita löytää nykymaailman aikaan ns. reservaateista ja luonnonsuojelualueista, missä vielä on suo-olosuhteita. Peurat ja hirvet ym luonnoneläimet syövät niitä. Baltian maissa näitä kasvaa runsaasti, mutta jos niitä tuottaa sieltä, täytyy ottaa huomioon, että ne homehtuvat helposti, joten on paras ostaa ne paikanpäällä ja valmistaa heti säilyvään muotoon. Niiten paras poimintaaika on syys-lokakuu.
GNC mainostaa kapselina käytettävää karpalotuotetta C-vitamiinipitoisena luonnonaineen, millä on edullisia vaikutuksia toistuvissa virtsatietulehduksissa, varsinkin niitten estoaineena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar