Raakakaalin ja prosessoidun keräkaalin antioksidanttisista ominaisuuuksista
Int J Food Sci Nutr. 2004 May;55(3):191-9. Antioxidant properties of raw and processed cabbages.
TIIVISTELMÄ_Abstract
- Määriteltiin tuoreesta ja prosessoidusta keräkaalista niiden totaalifenolit, totaaliflavonoidit, antioksidanttinen kapasiteetti ja yksittäiset fenoliset yhdisteet,, jota voitaisiin selvitellä valkokaalien antioksidanttisten ominaisuuksien vaikutuksia.
- Tuoreissa ja pikkelsiksi tehdyissä punakaaleissa oli korkein totaalinen fenolipitoisuus ja gallihappojen ekvivalenttipitoisuus (GAE). Raakapunakaalissa ja pikkelsissä oli myös flavonoidien pitoisuus ja katekiiniekvivalentit korkeimmat Antioksidanttivaikutus ilmastuna C-vitamiiniekvivalentteina tuoreesta näytteestä vaihteli alueella 57. 1 mg- 695.6 mg C-vitamiiniekvivalenttia tuoreessa näytteessä ja korkeimmat pitoisuudet olivat raakakaalissa ja pikkelsissä , joissa oli korkein antioksidanttinenkin kapasiteetti.
- Oli hyvä lineaarinen korrelaatio totaalifenolien ja antioksidanttisuuden kesken ja totaaliflavonoidien jja antioksidanttisuuden kesken. Kuitenkin suhde askorbiinihapon ja antioksidanttisuuden kesken oli matala. Antioksidanttinen kyky raakakaalissa ja prosessoidussa kaalissa korreloi hyvin niiden poolyfenolien pitoisuuteen.
- KAMFEROLI, KVERSETIINI ja APIGENIINI olivat pääasialliset flavonoidit, joita keräkaaleissa esiintyi, paitsi punakaalissa, sekä raa-assa että pikkelsimuotoisessa - oli hallitsevin flavonoidi SYANIDIINI, joka oli antamassa pääasiallista antioksidanttista kapasiteettia FENOLIEN totaalimäärän FLAVONOIDIEN ohella.
- PMID:
- 15223595
- [PubMed - indexed for MEDLINE]
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar