måndag 12 september 2016

Munakoiso israelilaiseen tapaan

Munakoisosalaatti, Eggplant Salad ( 4 servings) israelilaismaun mukaan valmistettuna

3 medium eggplants    ( Kolme keskikokoista munakoisoa, aubergiinia)
2 red chilis ( kaksi punaista  chiliä)
1 cup tomato ketchup  (kupillinen tomaattisosetta)
1/3 cup vinegar ( kolmanneskupillinen viinietikkaa)
3-4 crushed garlic cloves ( 3-4 murskattua valkosipulin kynttä)
salt and pepper to taste ( suolaa ja pippuria maun mukaan)
oil for frying ( öljyä paistamiseen)
  • Wash and dry eggplants and cut crosswise into 2 cm slices. Sprinkle both sides with salt and let drain for 30 minutes. Dry with paper towels. heat oil in a large skillet and fry eggplant slices until golden. Drain on paper towels. Cut chilis into clices (use gloves) and add to eggplant in a bowl. Mix remainig ingredients, pour over eggplant and mix gently. Chill for a few hours.
  1. Pese ja kuivaa munakoisot ja leikkaa poikittain  kahden sentin siivuiksi.  Ripota suolaa molemmin puolin ja valuta siivuja 30 minuuttia  Kuivaa sitten siivut valuneesta nesteestä   paperipyyhkeillä.  Kuumenna öljy  isossa paistinpannussa ja paista kuumassa öljyssä siivuja kunnes ne saavat kullankeltaisen värin. Valuta ne jälleen paistorasvasta paperipyyhkeitten päällä. Käytä sitten käsineitä ja paloittele chili siivuiksi  ja  lisää ne  maljaan asetettuun munakoisoon. Sekoita muut ainekset keskenään ja  kaada  ne  munakoisosiivujen päälle ja sekoita  siten varovasti.  Jäähdytä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar