Munakoisosalaatti, Eggplant Salad ( 4 servings) israelilaismaun mukaan valmistettuna
3 medium
eggplants ( Kolme keskikokoista munakoisoa,
aubergiinia)
2 red chilis ( kaksi
punaista chiliä)
1 cup tomato
ketchup (kupillinen tomaattisosetta)
1/3 cup vinegar (
kolmanneskupillinen viinietikkaa)
3-4 crushed garlic
cloves ( 3-4 murskattua valkosipulin kynttä)
salt and pepper to
taste ( suolaa ja pippuria maun mukaan)
oil for frying (
öljyä paistamiseen)
-
Wash and dry eggplants and cut crosswise into 2 cm
slices. Sprinkle both sides with salt and let drain for 30 minutes.
Dry with paper towels. heat oil in a large skillet and fry eggplant
slices until golden. Drain on paper towels. Cut chilis into clices
(use gloves) and add to eggplant in a bowl. Mix remainig
ingredients, pour over eggplant and mix gently. Chill for a few
hours.
-
Pese ja kuivaa munakoisot ja leikkaa poikittain
kahden sentin siivuiksi. Ripota suolaa molemmin puolin ja
valuta siivuja 30 minuuttia Kuivaa sitten siivut valuneesta
nesteestä paperipyyhkeillä. Kuumenna öljy
isossa paistinpannussa ja paista kuumassa öljyssä siivuja kunnes
ne saavat kullankeltaisen värin. Valuta ne jälleen paistorasvasta
paperipyyhkeitten päällä. Käytä sitten käsineitä ja
paloittele chili siivuiksi ja lisää ne maljaan
asetettuun munakoisoon. Sekoita muut ainekset keskenään ja
kaada ne munakoisosiivujen päälle ja sekoita
siten varovasti. Jäähdytä muutaman tunnin ajan ennen
tarjoilua.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar