lördag 5 november 2011

Entisiä ja nykyisiä piimaatuotteitta.

Nykyinen piimaa valmiste on mm seuraava:
Tämä löytyy netistä:

https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/1477/Piimax-C-Kalkki-D

Ainesosat vuorikausiannoksessa / 4 tabl:

Dolomiittia, jossa
Kalsiumia, 400 mg (50%*)
Magnesiumia, 240 mg (80%*)
Piimaata, 420 mg
Acerolakirsikkauutetta, jossa
C-vitamiinia 60 mg (100%*)
Kolekalsiferolia, jossa
D3-vitamiinia 5 µg (100%*)
Paakkuuntumisenestoainetta E 460
Pintakäsittelyainetta E 470b

*= vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Uotin kylpylästä K J Uotin papereista löytyi seuraavanlainen C-piimaakalkkimainos . En tosin tiedä , käyttikö KJ Uoti näitä itse vai suositteliko hän jollekulle näitä.

C- Piimaakalkki-puriste oli siihen aikaan  uusi tuote  ja sitä tuotti Valkealan Puhdas Luontaistuote ky, 12700 Loppi. Ravitsemusneuvoja MMK Anu Linnakorpi oli tehnyt esitteen. En tosin saa esiin internetistä tätä firmaa tai sen historiaa nyt ensiyrittämällä.

Esitteessä selvitetään C--piimaakalkkipuristeen sisältämien ravintoaineiden merkitystä , kuten kalsiumin, piin, magnesiumin ja C-vitamiinin merkitystä. Mainitaan lisäksi valmisteessa olevan kromia, vanadiinia ja rautaa.
Piin osuus tässä selvityksessä on seuraava:

"PII on elimistölle välttämätön hivenaine. Se on kudosten rakenneosa, mutta se vaikuttaa myös aineenvaihduntaan. Piin saanti ruokavaliosta on länsimaissa vähentynyt voimakkaasti, koska ravinnon piipitoiset osat poistetaan teollisen ravinnonkäsittelyn eri vaiheissa. Pii on välttämätön luuston, nivelten ja rustojen, sidekudosten ja limakalvojen mukopolysakkaridien muodostuksessa. Pii ylläpitää myös verisuonten kimmoisuutta. Valtimoseinämien piipitoisuuden onkin todettu vähenevän iän myötä. Koska pii on välttämätön luun muodostus -ja uudistustapahtumassa, saattaa riittämätön piin saanti johtaa nivelrikkojen syntyyn. Pii on välttämätön kynsien, hiusten ja ihon rakennusaine. Sitä tarvitaan myös kuuloelimien mukopolysakkarideissa. Pii on vuorovaikutuksessa nikkelin ja vanadiinin kanssa. Pii säätelee kalsiumin imeytymistä ja sijoittumista luustoon. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar