måndag 2 september 2019

Pihlajanmarja , Sorbus aucuparia (vanlig rönn)

Löytämiäni linkkejä pihlajanmarjan käytöstä:
  Otan  allaolevan sitaatin muistiin, ksoka  oli kerran  aika, jolloin  ekonomian takia oli vaikea saada kokoon  ravitsevia C- vitamiini ja antioksidanttipitoisia  hilloaineksia talvea varten. Silloin keräsin mm pihlajanmarjoja. Niitä näkyy t'n'ävuonnakin olevan runsaasti. sen sijaan mustikoista on kato ja vattuja on vain vähän.

https://fi.newsner.com/uutiset/syo-vain-3-pihlajanmarjaa-paivassa-ja-nama-muutokset-tapahtuvat-kehossasi/

"Voit lukea alapuolelta viisi syytä, miksi sinun tulisi poimia ja syödä syksyn aikana pihlajanmarjoja.
Vastustuskykysi vahvistuu 
Pihlajanmarja on luonnollinen vitamiinipommi, joka vahvistaa kehosi vastustuskykyä. Marjoja käytettiin aikaisemmin jopa rohtona  erilaisten sairauksien hoitamiseen.
Pihlajanmarjat auttavat .. virtsaputkentulehdukseen, sekä hoitamaan flunssaa. Myös karpaloilla ja puolukoilla on samankaltaisia terveydellisiä ominaisuuksia.
Sinun ei tarvitse syödä paljoa, jotta saat terveydelliset hyödyt talteen. Fakta on, että sinun tulee syödä vain kolme pihlajanmarjaa päivässä, jotta saat täytettyä kehosi päivittäisen C-vitamiiniannoksen.
Lievittää särkyä
Pihlajanmarjat sisältävät antioksidantteja, rautaa ja karoteenia. Kyseessä on todellinen terveyspommi, joka voi   ehkäistä jopa reumaa. "

Hyväksi vatsallesi
Onko sinulla kova vatsa tai ummetusta? Pihlajanmarjat saattavat auttaa, koska ne sisältävät sorbitolia, jolla on lievästi laksatiivinen vaikutus. Nauti muutama marja, lähde kävelylle ja vatsasi saattaa toimia tämän jälkeen paremmin!
Ne ovat herkullisia! 
Pihlajanmarjat eivät välttämättä maistu sellaisenaan herkulliselta, mutta ne sopivat hyvin marmeladeihin ja hilloihin. Tuolloin ne maistuvat huomattavasti paremmalta. Niitä voi myös lisätä leivän tai myslin sekaan.
Marjoja voi kerätä pakkasyön jälkeen, jolloin ne ovat makeampia. Voit laittaa niitä myös pakastimeen, jolloin saat saman efektin aikaiseksi.
Säilöntäaineita ei tarvita
Pihlajanmarjat sisältävät luonnostaan paljon bentsoehappoa, jonka vuoksi et tarvitse säilöntäaineita, kun valmistat hilloa, marmeladia tai hyytelöä.
Pihlajanmarjat ovat terveellisiä, mutta niitä tulee kuitenkin syödä maltillisesti. Tarvitset vain 3-4 marjaa päivässä, jotta saat kaikki terveydelliset hyödyt irti. Voit poimia suuren määrän pihlajanmarjoja syksyllä ja säilöä ne pakastimeen, jotta saat nauttia marjoja ympäri vuoden. Useat ihmiset kertovat, että tämä menetelmä pitää flunssan tehokkaasti loitolla.
Muista, että pihlajanmarjat eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten kysy lupaa maanomistajalta tai poimi niitä omalta pihaltasi.  
Minä en tiennyt, että pihlajanmarjat sisältävät näin valtavia määriä vitamiineja — erityisesti C-vitamiinin määrä teki vaikutuksen!
Jaa tämä artikkeli Facebookissa — Suomi on täynnä pihlajanmarjoja, jotka voivat ehkäistä flunssaa ja muita sairauksia. "( Kirjoittaja on henkilö, joka on Newsner Finlandian toimitaja)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar