torsdag 5 maj 2011

Pinaattikeittoni

Teen silloin tällöin pinaattikeittoja ja useimmiten hieman eri tavalla joka kerta. Tällä kertaa tein tällaisen pinaattikeiton:

Kiehutan ensin litran verran vettä ja siten otan pakasteesta loput siellä oelvat pinaatit, jotka ovat kaupan pinaatteja, jo valmiiksi pienennettyjä ihan timbaalikokoon ja annan pikkupakettien vielä sulaa ja kiehahtaa kattilassa. Veteen asetan yhden vihannesbuljonkikuution, sillä se antaa oikein hyvän maun sopalle ja siinä onkin jo tarvittava suola mukana. Pilkon yhden ison keltaisen sipulin pieniksi paloiksi ja asetan myös soppaan. Lisäksi puserran hieman kectchuppia lopuksi mukaan makeudeksi- tomaatissa on jopa galaktoosiakin (itsensä maidon sisältämää molekyyliä) ja saostan lopuksi soijajauholla, jota lisään pari ruokalusikallista kylmässä vesitilkassa. Sekoitan keittoa vähäisen ja sitten syön kulhollisen soppaa lämpimänä kuuman sokerittoman ja kermattoman Gevalia- kahvin kera. Muuten , kahvikin antaa galaktoosia vähän, sitä maidon osamolekyyliä ihan itsestään. Teen kahvin filtteritekniikalla.

Useimmiten lisään pinaattisoppaan tilkan kasvisöljyä, en tosin tänään, sillä ennen soppaa olin syönyt perunamuusia sekoitettuna margariiniin ja tonnikalaan, joka oli öljyssä säilöttyä.

Joskus asetan pinaattisoppaan keitetyn munan lohkoja, mutta en tänään, koska eilen ja viime päivinä pääsiäisen aikaan on tullut käytettyä aika runsaasti munia kaikkine keltuaisineen.

Joskus käytän kermaa maun parantamiseen, mutta nyt kun oli kasvisbuljonkikuutio, niin siitä saa jo oikein hyvän pohjamaun yleensä soppaan kuin soppaan (sipulisoppaan, perunasoppaan, porkkanasoppaan, kesäkeittoon, tomaattisoppaan, sienisoppaan).

Sitäpaitsi pääsiäispyhien aikana tuli käytettyä kermaa tavallista enemmän- ei koko vuonna niin tiheään, sillä pääsiäisenä tulee tehtyä pashaa ja makeita kakkuja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar