onsdag 4 maj 2011

Ruokatavarakaupassa . Lounas.

Silloin tällöin kun jääkaappi näyttää tyhjenevän liikaa kyn ostamassa perustarvikkeita joita siten riittää moneksikin viikoksi.
Tällaisia ovat esim. säilötyt etikkakurkut, säilötyt punajuuren viipaleet liemessään, säilötyt oliivi, vihannesbuljonkiokuutiot, ketchuppi, erilaiset viinietikat salaatin tekoon,
Näissä säilötyissä vihanneksissa on edullisia tekijöitä, aineenvaihdunnalle sopivia happoja ja hiiliketjumuotoja, jotka ovat suolistoystävällisiä ja verensokerillekin edullisia.

Siellä Uotin luontaiskylpylässä( Lempäälän Luonnonparantolassa) jossa nuoruuteni ja lapsuuteni kasvoin, oli joka päivä kautta vuoden lounaan yhteydessä ja joskus päivällisen yhteydessä näistä jotakin: etikkakurkun viipaleita, säilötyn punajuuren viipaleita.
Niitten ohella esim lounaalla oli myös tuorekurkun viipaleita ja tomaatin lohkoja tai viipaleita ja jotain vihreää salaattia. Samanlaisena toistuva kattaus näissä perusravintoaineissa vaikutti ehkä yksitoikkoiselta, mutta kun joku henkilö tuli ensimmäistä kertaa tällaiseen rutiinipöytäämme, hän voi pöydän antimista hyvin ja muisteli parantolan ruokapöytää ja varsinkin emäntiä kiitollisuudella vuosia jälkeenpäin.

Tänään hankin perustarvikkeisiin myös pastaa (spagettia), perunasta muusipulverivalmisteen, leivästä näkkileipää ja kanelipullaa. Muitakin on huushollissa kuin vain gluteenivapaata dieettiä käyttävä minäitse.
Soijajauhoja ja tonnikalaa ostin proteiinipuolella sekä pakastettuja kanankoipia. Myös pari hyvää sipulia.
Valitsin hinnaltaan edullista. EURO tuotetta oli muutamissa elintarvikkeissa, vaikka joskus pienempi pakkaus on suhteellisesti halvempaa kuin isossa pakkauksessa oleva elintarvike. Täytyy aina tarkistaa tämäkin, ettei lähde raahaamaan raskasta turhaan luullen ostaneensa edullista.
Tässä kaupassa oli isohko pullo Alcogeeliä käsidesinfektioon ja hankin sellaisen nyt kevätta ja kesää vasten. Vihannesten ja lihan ruoanlaitossa tuollainen käsidesinfektio on tarpeen erityisesti.

Ruokakauppalaskuni oli 297.76 kr joka on euroina 33 EU. ( 1 EU = 8.3 sek)

Tänään teen lounaaksi keitettyä riisiä, siihen pakasteesta pinaattia, vihannessekoitusta, buljonkikuutio keittoveteen ja tilkka öljyä, Kun riisi on valmista, sekoitan yhden öljypohjaisen tonnikalapurkin siihen. Se antaa hyvän maun riisiin.
Sitten aion riisin kera syödä etikkakurkkuviipaleita, muutaman oliivin ja punajuuriviipaleen.
Jälkiruokana vain kahvi ilman sokeria ja kermaa.

Ateria voi suolapitoisuudeltaan olla aika vahva tällä kertaa. Mutta se ei ole haitaksi joskus, koska yleensä käytän hyvin vähäsuolaista ruokaa. Lisäsuolaa en nyt laita ollenkaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar