Helteisellä ilmalla on hyvä syödä näitä tummia kuivattuja luumuja runsaasti ja nauttia myös mineraalivettä runsaasti. Tätä viikkoa varten olen ostanut puoli kiloa Ktrin plommon luumuja naposteltavaksi. Ramlösa Originaalia on jo kulunut 3 isoa pulloa täsä kun liikkuu ulkosalla tällä viikolla.
Suolisto varmaan pitää kaikista mineraaleista ja muista aineista, mitä niistä saa.
Mikähän tekijä on luumun suolistovaikutuksen takana?
- Luumun pektiini säätelee suolen pinnan solun heparaanisulfaatin rakennetta. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25036960
- Luumussa Prunus domestica ( Haganta var) on runsaasti ravintoaineita ja bioaktiivisia aineita, sekä kuoressa että hedelmälihassa. Hedelmälihassa on sokerien ja orgaanisten happojen totaalimäärä suurempi kuin kuoresssa, mutta kuoressa sensijaan oli fenolisten yhdistysten pitoisuus suurempi ja kokonaisantioksidanttisuus jopa 20 kertainen hedelmälihaan verrattuna. Orgaanisten happojen määrään vaikutti kypsysmivaihe. Fenoliset molekyylit lisääntyivät kypsyessä. Kypsymisessä lisääntyi kuoriosan antosyaniinit ja antioksidanttisuus. Antioksidanttisuus korreloi positiivisesti fenolisten yhdisteiden kokonaismäärään, antosyaniinin, syanidiini-3-glukosidin ja peonidiini 3-rutinosidin kokonaismäärään kuoressa.
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22806493
The composition of phytochemicals in P. domestica fruit depends on fruit tissue, ripening stage and the cultivar. Peel contributes to the TAA on average 20 times more than flesh.
- Luumun gastroprotektiiviset polysakkaridit, kuten rhamnogalacturonaani ja I-tyypin arabinogalactaani.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar